24 april – Training / bijeenkomst Cyber Security

Cybercriminelen (“hackers”) liggen op de loer. Zowel grote als MKB-bedrijven zijn een steeds interessanter doelwit voor cybercriminelen: elk bedrijf is vandaag de dag sterk afhankelijk van IT-infrastructuur, waarin vaak grote hoeveelheden data worden verwerkt.

Wat als u er op een kwade dag ontdekt dat uw bedrijf gehackt is? Alle computers zijn met ransomware geblokkeerd, niemand kan meer bij de gegevens. Medewerkers kunnen niet erken, alle productie ligt stil.

Hoe voorkomt u dat uw systemen worden gehackt? Het verlies of niet beschikbaar zijn van die data levert acute problemen op uw bedrijfsvoering, continuïteit en het bedrijfsimago. Cybercriminelen vragen grote sommen geld in ruil voor teruggave van gestolen data of verkopen van deze data door. De vraag is niet zozeer óf de bedrijfsystemen wordt gehackt, maar wanneer…..

Zorg dat u bent voorbereid, goed in beeld hebt waar de risico’s zitten en wat de afspraken zijn bij een incident.

Op woensdag 24 april van 13.00 uur tot 16.00 uur organiseert Fedecom een bijeenkomst waarbij experts u vertellen over de risico’s van cybercriminaliteit.

Deze bijeenkomst vindt plaats bij de Koninklijke Metaalunie, Einsteinbaan 1 te Nieuwegein.

Tijdens deze sessies is er ook ruimte om vragen te beantwoorden.

Programma:

13.00    Inloop
13.15    Introductie door Ron Houweling en Caroline Bekkering van Fedecom
13.30    Introductie Mevas met scan en verzekering
14.00    Perfect Day met Marc van Vliet: hij laat u zien waarom het cruciaal is om op de hoogte te zijn van de zwakke plekken binnen uw organisatie en hoe cybercriminelen deze   kunnen misbruiken. Hierbij komen naast enkele praktische tips in ieder geval de volgende zaken aan bod:

  • Ontwikkeling van cybercrime
  • Veel voorkomende aannames over cyber-risico’s
  • Hoe werken cybergroeperingen?
  • Hoe komen cybercriminelen binnen?
  • Wat zijn de gevolgen?
    • Voorbeelden uit de praktijk
  • NIS2
  • Inzicht begint altijd met inventariseren: de Audit / 0-meting met adviesrapport

15.00    Ethisch hacker, Edwin van Andel Edwin is expert op het gebied van cybersecurity en kan u als ervaren ethisch hacker de ins en outs vertellen over hacking, IOT Awareness en Social Engineering. Hij geeft u op humoristische wijze een kijkje in de denkwijze van een hacker zodat uw bedrijf de nodige stappen kan zetten om digitaal veilig te blijven.
16.00    Einde    

Aanmelden Training / bijeenkomst