Van woensdag 14 t/m zaterdag 17 september a.s. vinden de 6e editie van AgroTechniek Holland en de 5e editie van GroenTechniek Holland plaats op het inmiddels vertrouwde Walibi-terrein in Biddinghuizen. Gedragen door collectief enthousiasme, gezamenlijke belangen en deelname door de leden van Fedecom hebben de ATH-en GTH-vakbeurs zich in een aantal edities ontwikkeld tot waar het nu staat, namelijk het grootste outdoor landbouw- en groenevents in Nederland met de meeste publiciteitswaarde voor boeren en loonwerkers.

Meer dan alleen een beurs

Naast het aanbod van duizenden landbouw- en groenmachines vinden beproefde beursonderdelen zoals de innovatieprijs Bronzen Sikkel/Gouden Klavertje Vier en de diverse paviljoens weer plaats. Traditioneel besteedt de beurs aandacht aan actuele dossiers via paviljoens, demonstraties en seminars. Speciale nadruk vestigen we op de paviljoens, die in het teken staan van “Grenzeloos innovatief” waar nieuwe innovaties te bezichtigen vallen. Voor de komende 2022 editie komen onder meer het stikstofdossier, de nieuwe dierenwet, smart farming en alternatieven voor fossiele brandstof aan bod.

AgroTechniek Holland

Twee beurzen in één klap

Voor het eerst zullen de Fedecom beurzen AgroTechniek Holland en GroenTechniek Holland gelijktijdig georganiseerd worden. Beide beurzen zullen hun eigen identiteit behouden voor wat betreft beursconcept en bezoekerswerving. Wel is er sprake van vrije doorloop tussen beide beurzen. Dit betekent dat bezoekers na afloop van hun bezoek aan ATH ook de beurs GTH kunnen bezoeken. Professionele maaimachines voor tuin, park, weg & bermonderhoud, compact tractoren, graafmachines, shovels en groene gereedschappen zijn ook interessant voor de boeren en loonwerkers ten behoeve hun bedrijfsactiviteiten en/of onderhoud van hun boerderij, erf en wegen.

GroenTechniek Holland

Demonstraties op de stands

Op deze editie 2022 van AgroTechniek Holland is het voor het eerst mogelijk voor exposanten om op hun eigen stands nieuwe technieken of machines zelf te demonstreren zodat bezoekers met eigen ogen de werking ervan kunnen aanschouwen. Op deze manieren komen alle nieuwste machines, technieken en trends in de landbouwmechanisatie letterlijk tot leven op het grootste agro evenement dat Nederland rijk is.

Op de beurs zijn diverse paviljoens aanwezig met interessante thema’s zoals:

Zero Emission Paviljoen

In Paviljoen Zero Emission tonen we een breed scala aan elektrische gereedschappen en werktuigen, waaronder handmaaiers, zelfrijdende grasmaaiers, bosmaaiers, kettingzagen, robotmaaiers, ATV’s, utility voertuigen, shovels, trekkers en bestelauto’s, allen aangedreven door accu’s of door waterstof. Elke machine komt in actie tijdens demonstraties en wordt toegelicht. 

Zo Goed Als Nieuw Paviljoen met jong gebruikte machines

Het Paviljoen Zo Goed Als Nieuw, kunnen exposanten hun zo goed als nieuwe machines voor de agrarische en groensector inbrengen.

Paviljoen Grenzeloos Innoveren

De agrarische sector heeft te maken met voortdurend strenger wordende wet- en regelgeving op het gebied van stikstof, mest, milieu, dierenwelzijn en watermanagement. Dit begrenst de huidige agrarische bedrijfsvoering, maar door innovatieve technieken kunnen deze grenzen verruimd worden. In het Paviljoen Grenzeloos Innoveren laten we in samenwerking met Nationale Proeftuin Precisie Landbouw (NPPL) innovatieve technieken en actuele oplossingen zien die nu al beschikbaar zijn en voldoen aan de strengere wet- en regelgeving.

Programma beurzen

Woensdag 14 september

 • 11.00 – 12.30      Opening beurzen en uitreiking innovatieprijzen de Bronzen Sikkel 2022 en het Gouden Klavertje vier.
 • 13:30 – 14:00     Seminar Agro Promotie Paviljoen met Han Lindeboom, Willem Lageweg en Jasper Meerkerk
 • 17:00 – 18:30    Deelnemersborrel ATH & GTH

Donderdag 15 september

 • 9:00  –  10.30    Ontbijtsessie loonwerkers Cumela
 • 11.00 – 14.00    TIM bijeenkomst
 • 14.00 – 16.00    TIM skills overleg
 • 13:30 – 14:30   Workshop efficiënter bemesten Grenzeloos Innoveren Paviljoen
 • 16.00 – 17.30   Bijeenkomst bestuur NVTL

Vrijdag 16 september

 • 9.00   – 10.00   Thema bijeenkomst Mest: emissiearme opslag en toediening             
 • 14.00 – 16.00   Bijeenkomst overheid plus rondleiding beurs innovaties
 • 16:30 – 17:00   Seminar Agro Promotie Paviljoen met Alex Datema, Rob ter Haar & Femke Wiersema
 • 17:00 – 18:00   Barbecue Boer Burger Beweging & Agro Promo Paviljoen            
 • Hele dag          Finale beste trekkerchauffeur van Nederland

Zaterdag 17 september

 • Hele dag             Benelux kampioenschappen Timbersports

Doorlopend 14 t/m 17 september

 • Grenzeloos Innovatief paviljoen ATH
 • Zero Emission paviljoen GTH
 • ATV test parcours
 • Zo Goed Als Nieuw paviljoen
 • Bie de Boer live
 • Nederlands kampioenschap Carving

Uitgebreide informatie over de beurs vindt u hier

Wij zien u graag op ons Fedecom Paviljoen stand V.05 op veld C

Na aanmelding ontvangt u een VIP-kaart per email van ons. Wanneer u de VIP-kaart uitprint en onder uw voorruit plaatst dan wordt u begeleid naar parkeerplaatsen vlakbij de beursentree. Indien u deze kaart meeneemt naar het entreegebied dan kunt u zonder toegangsbewijs het beursterrein op. Het adres is Spijkweg 30 in Biddinghuizen.

Tot ziens in September!