De SIMA, internationale vakbeurs voor oplossingen en technologieën voor een efficiënte en duurzame landbouw, opent over zes maanden haar deuren (van 6 t/m 10 november 2022) in Parijs en belooft nu al een veelbelovende editie te worden, rijk aan hoogtepunten. Deze editie markeert het 100-jarig bestaan van de beurs en presenteert een nieuwe positionering, nieuwe forums, verrijkte inhoud met innovatie, om aan de verwachtingen van de sector als toonaangevende vakbeurs in de branche te voldoen.

Sima in november 2022: nieuwe data
De aankomende editie van SIMA wordt dus gehouden van zondag 6 t/m donderdag 10 november 2022, in het expositiecomplex Paris Nord Villepinte, en het is daarmee de eerste keer dat de beurs gehouden wordt in het najaar van een even jaar (voorheen in februari van de oneven jaren). Hiermee komt de beursorganisatie tegemoet aan de wensen van de sector, met een termijn die logischer past in de investeringbeslissingscyclus.

Een commercieel succes en meer dan 100 nieuwe exposanten
Met nog bijna 6 maanden te gaan voor de start van de beurs, heeft de SIMA 80% van haar beschikbare oppervlakte verhuurd. Deze bevestigde boekingen zijn een sterk signaal en tonen de betrokkenheid van de markt voor een herstel van de markt. Ook een andere positieve indicator, 112 nieuwe exposanten hebben zich ingeschreven deze 2022-editie van SIMA zoals PETRONAS, MEGAPLAST en AGROWIN. Sommige van deze nieuwe exposanten zijn historische exposanten van de SIMA die hun comeback maken in 2022, zoals GRÉGOIRE BESSON, BOUCHARD, TYM en HATZENBICHLER.

“CLAAS exposeert al sinds 1929 op de SIMA. We zijn altijd aanwezig geweest op de SIMA omdat het voor ons belangrijk is om boeren de machines en innovaties te laten zien die we al 100 jaar ontwikkelen. SIMA is een must-see en we zijn blij om terug te zijn. We hebben een gecompliceerde tijd gehad met COVID, maar we zijn blij om terug te komen naar een internationale show en onze machines en onze noviteiten te vertegenwoordigen,” aldus Laurent Méron, Marketing Director bij CLAAS.

“AMAZONE en de SIMA hebben een lange geschiedenis. Sinds de oprichting van AMAZONE France in de jaren 80 heeft het bedrijf deelgenomen aan SIMA. Sima is een essentiële vakbeurs voor onze Franse landbouwers en stelt ons in staat om exposanten, merken en fabrikanten te ontmoeten en met hen uit te wisselen. Dit is een bevoorrecht moment voor ons om onze producten in de schijnwerpers te zetten, maar ook om onze toegankelijkheid als merk te demonstreren. We willen in direct contact staan met klanten; SIMA is een van de beurzen die ons in staat stellen om de relatie met onze klanten te onderhouden. De komende editie van de SIMA wordt voor ons heel bijzonder. AMAZONE is van plan om bijna alleen nieuwe machines en vooral veel innovaties tentoon te stellen.” Olivier Groué, Directeur Communicatie en Commerciële Animatie bij AMAZONE.

“FD Integrator exposeert al zo’n tien jaar op de SIMA met intelligence-oplossingen en embedded elektronica. De SIMA is voor ons een kans om fabrikanten maar ook eindgebruikers te ontmoeten. Ik zou zeggen dat deze samenkomst van branche essentieel is, zowel op het nationale en internationale niveau dat SIMA vertegenwoordigt.” William Fayard, Managing Director bij FD INTEGRATEUR GROUPE FLUID DESIGN.

“AGRICARB exposeert al sinds het einde van de jaren 80 op SIMA, waardoor we onze bekendheid in de agrarische wereld hebben kunnen vergroten. De SIMA stelt ons in staat om onze positie te verstevigen op de Franse markt, om het netwerk op te bouwen dat we al meer dan 30 jaar onderhouden, om bekend te zijn bij de agrarische wereld, gebruikers en ook de distributienetwerken. We zijn van plan om dit jaar innovaties te laten zien die daadwerkelijk iets zullen veranderen.”. Arnaud Vinance, Sales en Marketing Director bij AGRICARB.

De SIMA TECH SPACE: nieuwe technologieën centraal op de beurs
De komende SIMA biedt, centraal op de beurs, een ruimte om oplossingen en technologieën voor efficiënte en duurzame landbouw voor het voetlicht te brengen: de SIMA TECH.
De SIMA TECH bevindt zich in hal 6 en brengt samen:

• Een Start-up Village, georganiseerd in samenwerking met La Ferme Digitale, Agri Sud-Ouest Innovation en Co-Farming. Ontworpen als een plaats van informatie en gezelligheid, is deze ruimte een echte springplank om jonge bedrijven naar voren te brengen en hen in staat te stellen contacten te leggen met professionals in de sector.

• Een agrarisch roboticadorp, georganiseerd in samenwerking met FIRA, met 15 exposanten, fabrikanten van landbouwrobots, die hun oplossingen live kunnen presenteren in een speciale robotdemo-ruimte.

• Een centraal forum met een uitwisselingsruimte met workshops en networking, maar ook ronde tafels georganiseerd door de SIMA en zijn partners rond thema’s zoals “het verminderen van de milieu-impact, slagen in mijn agro-ecologische transitie, het waarborgen van de veiligheid op het werk, of het verminderen van de zwaarte van taken” enz.

In deze 2022-editie staat The French AgriTech in de schijnwerpers, een overheidsinitiatief gelanceerd door Julien de Normandie, minister van Landbouw en Voedselvoorziening en Cédric O, staatssecretaris voor Digitale Transitie en Elektronische Communicatie. Op de SIMA worden 80 start-ups verwacht, meer dan het dubbele ten opzichte van de vorige editie.

De SIMA Innovation Awards: onthulling van de landbouw van morgen
De SIMA Innovation Awards, een internationaal erkende competitie, belonen de meest innovatieve oplossingen en technologieën gepresenteerd door de exposanten van de beurs.

Sinds 2021 staan de SIMA Innovation Awards onder leiding van een nieuwe voorzitter: Christian Huyghe, wetenschappelijk directeur landbouw van Inrae. Dit jaar bestaat de jury uit een twintigtal Franse en internationale gespecialiseerde leden om expertise in alle markten en sectoren die op SIMA aanwezig zijn te garanderen. Een paar maanden voor de bekendmaking van de winnaars heeft de wedstrijd al 18 deelnemers die 35 verschillende producten presenteren.

In het kader van de nieuwe positionering van SIMA presenteert de show ook een nieuwe timing:
– De genomineerden worden op dinsdag 27 september bekendgemaakt op SIMA Press Day.
– De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de beurs op maandag 6 november tijdens een uitzonderlijke ceremonie ter introductie van het 100-jarig bestaan van de SIMA.

De SIMA Farming Awards: beloning van de beste Europese landbouwpraktijken
In samenwerking met AXEMA en NUFFIELD France organiseert de SIMA een nieuwe wedstrijd:
de SIMA Farming Awards. In het verlengde van de portretten van innovatieve boeren die al tijdens de laatste edities van de show werden belicht, is het doel om innovatieve initiatieven van Franse en Europese boeren onder de aandacht te brengen.

Voor deze eerste editie staat de wedstrijd open voor landbouwers uit de volgende landen: België, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk. Zij moeten zich inzetten voor een duurzaam transitieproces en in staat zijn om prestaties met sociale, economische of milieueffecten aan te tonen.

Inschrijven kan tot en met 26 augustus 2022 en de bekendmaking van de genomineerden zal ook op 27 september plaatsvinden tijdens SIMA Press Day. De prijsuitreiking vindt plaats op de beurs op 6 november na de SIMA Innovation Awards-ceremonie.

#WEARESIMA: 100 profielen om het 100-jarig jubileum van SIMA te vieren
De SIMA 2022 markeert een zeer speciale editie omdat de beurs haar 100-jarig jubileum viert. Bij deze gelegenheid zullen 100 profielen van mensen die van de SIMA de internationale en niet te missen beurs gemaakt hebben die we vandaag kennen, gepubliceerd worden via de sociale netwerken, de SIMA-website, nieuwsbrieven en gedurende de hele beurs.

Over Comexposium
Comexposium is een van ’s werelds toonaangevende organisatorens van professionele en consumentenevenementen, organiseert wereldwijd B2B- en B2BC-evenementen en bestrijkt vele industrieën zoals landbouw, bouw, mode, detailhandel, gezondheidszorg, vrije tijd, onroerend goed, agribusiness, beveiliging, onderwijs, toerisme en ondernemingsraden. Comexposium is aanwezig in meer dan 30 landen en verwelkomt jaarlijks meer dan 3,5 miljoen bezoekers en 48.000 exposanten. Naast een hoofdkantoor in Frankrijk heeft Comexposium een verkoopnetwerk en medewerkers in 20 landen.

Over AXEMA
AXEMA is de Franse vereniging van industriële spelers in de agro-equipment en agri-milieu sector. Het brengt Franse fabrikanten en importeurs van landbouwmachines uit de verschillende sectoren van de landbouw-, planten- en dierlijke productie samen, evenals producenten en importeurs van equipment voor het onderhoud van groene ruimten. AXEMA heeft 240 bedrijven verdeeld over fabrikanten (69%) en importeurs (31%).

Een vernieuwde SIMA: Internationale vakbeurs van oplossingen en technologieën voor efficiënte en duurzame landbouw

www.simaonline.com