Op dinsdag 15 juni 2021 is het 300ste VA-keur richtlijncertificaat uitgereikt aan het bedrijf Kools LMB Alphen BV.  Projectmedewerkster van VA-keur, Miriam Verleun, was samen met Esther Veentjer van HHC/DRS naar Alphen afgereisd om de felicitaties over te brengen aan het bedrijf, uiteraard vergezeld van een mooie bos bloemen en het ingelijste certificaat. Een trotse eigenaar Frank Kools nam het in ontvangst.

Frank Kools: “dit is een bijzonder mooie waardering voor het feit dat wij dagelijks bezig zijn met de veiligheid in ons bedrijf. Niet alleen voor onze klanten, waar we de veiligheidskeuringen van VA-keur op hun machines voor verrichten, maar zeker ook voor onze eigen medewerkers. Die zijn feitelijk het belangrijkste “kapitaal” van je bedrijf en daar moet je bijzonder zuinig op zijn. Eerlijk is eerlijk, het is best intensief en het is uiteraard allemaal niet “gratis”, maar het feit dat we er zo mee bezig zijn, vertaald zich ook nadrukkelijk in kwaliteit en dat loont. We merken dat ook heel concreet bijvoorbeeld in de recente contacten die we hadden met het RDW om bepaalde erkenningen te krijgen. Zodra ze zien dat we echt serieus bezig zijn met onze veiligheid en binnen het bedrijf de zaken daarvoor goed voor elkaar hebben, lopen dit soort erkenningstrajecten gewoon soepel. Maar ook onze hoofdleverancier van machines, New Holland, weet het zeer te waarderen dat we veiligheid en daarmee ook een professioneel uitstraling, zo hoog in het vaandel hebben. We zijn er dan ook zeer trots op!”

Volgens Miriam Verleun, die namens VA-keur dagelijks heel veel contacten heeft met de keurbedrijven van VA-keur, is Kools een echt ambassadeursbedrijf voor het keurmerk: “ze nemen de  eisen die wij stellen als organisatie zeer serieus, investeren erin en werken ernaar. Dat vertaald zich uiteindelijk naar een groeiend aantal keuringen, ook in een traditioneel gezien best lastige sector als de Landbouw, waar je echt moet overtuigen om keuringen gedaan te krijgen. Kools lukt dat en dat is knap!”

Esther Veentjer van HHC/DRS, de certificerende organisatie die de VA-keurbedrijven jaarlijks beoordeeld op de eisen van de VA-keur Richtlijn, beaamt dat Kools het goed voor elkaar heeft: “wij komen vrij zelden tegen dat een bedrijf bij de jaarlijkse controle daadwerkelijk alles tot in de puntjes in orde heeft. Meestal zijn er nog wel een paar kleine dingetjes die verbeterd moeten worden. Maar bij Kools is dat niet het geval want uit de controle is er geen enkele tekortkoming naar voren gekomen. Dat is een mooie prestatie en geeft aan hoe goed en serieus ze er mee bezig zijn. De felicitaties zijn dan ook van harte gegund”.