Fedecom organiseert tijdens ATH Digitaal op 10 en 11 maart diverse webinars/presentaties over actuele ontwikkelingen die van belang zijn voor ondernemers in de akkerbouw, veehouderij en de loonwerkbedrijven.

1. Welke slimme toepassingen heeft Precisielandbouw de komende jaren in petto voor boer en loonwerker?
Corné Kempenaar, senior WUR-onderzoeker precisielandbouw, geeft een doorkijk naar de nieuwe technieken die de komende jaren in de agrarische wereld veelbelovende toepassingen lijken te gaan worden.
13.30 – 14.00 uur
Aanmelden 10 maart
Aanmelden 11 maart

2. Wat zijn ontwikkelingen en vooruitzichten in de markt van akkerbouwproducten?
De tarweprijzen zijn afgelopen periode sterk in beweging; wat gaan de aardappelprijzen doen. Kees Maas, Directeur van DCA, gaat in op de prijsontwikkeling van verleden, heden en toekomst van de belangrijkste akkerbouwproducten, zoals graan, aardappelen, uien en suikerbieten.
14.30 – 15.00 uur
Aanmelden 10 maart
Aanmelden 11 maart

3. De (technologische) ontwikkelingen en veranderingen in de mobiele techniek branche en de invloed op opleiden van nieuw jong talent.
Presentatie/webinar verzorgd door Tech in Motion met een toelichting door de branche-vertegenwoordigers Jan Hommes (Directeur BMWT) en Gerard Heerink (Directeur Fedecom) over de innovatieve ontwikkelingen en de bedrijfsveranderingen en de impact die deze hebben op de benodigde skills van medewerkers in deze branches. Een Webinar specifiek voor docenten in techniek.
15.00 – 16.00 uur

4. Hoe registratie en kentekenen van landbouwvoertuigen vlot te regelen?
Vanaf 1 januari 2021 is de registratie van (land)bouwvoertuigen een feit geworden, maar geldt dat voor alle landbouwvoertuigen en wanneer en hoe moet dat dan? Theo Vulink, branchemanager Fedecom, geeft een toelichting welke voertuigen moeten worden geregistreerd en hoe het registreren praktisch in z’n werk gaat. Praktische tips om eenvoudig en snel te registreren
16.30– 17.00 uur
Aanmelden 10 maart
Aanmelden 11 maart

5. Loonwerken als nieuwe neventak, let op je risico’s
Loonwerk is een mooi vak en wellicht ook wel een mooie neventak om er op je bedrijf naast te doen. De machines staan er inmiddels toch. Maar ondernemen is ook de risico’s van te voren proberen goed in te schatten. Geralde Bouw-Van de Bunt, adviseur Juridische Zaken en Marcel Elferink, teamleider verzekeringsadviseurs en Maurice Steinbusch, beleidsmedewerker Agrarisch loonwerk van Cumela vertellen je er alles over met aansprekende praktijkvoorbeelden.
17.30 – 18.00 uur
Aanmelden 10 maart
Aanmelden 11 maart

6. Wat zijn ontwikkelingen en vooruitzichten in de zuivelmarkt?
Hoe gaan de prijzen de van zuivelproducten zich de komende jaren ontwikkelen en wat betekent dat voor de boerenmelkprijs? Kees Maas, Directeur van DCA, gaat in op de prijsontwikkeling van verleden, heden en toekomst van zuivelproducten en melk.
19.00– 19.30 uur
Aanmelden 10 maart
Aanmelden 11 maart

Het kennisprogramma is op zowel 10 als op 11 maart op dezelfde tijden toegankelijk. Aanmelden kan kosteloos via de links die bij elke onderwerp/webinar zijn weergegeven.

Download programma webinars ATH Digitaal