Na de succesvolle eerste editie van de indoor landbouwbeurs AgroTechniek Assen (ATA) in december 2019, kondigde Fedecom in september 2020 de tweede editie van deze tweejaarlijkse vakbeurs aan. Nu een versoepeling van de corona-maatregelen aan de orde is voor de komende periode en de Agritechnica verplaatst is, heeft Fedecom besloten om AgroTechniek Assen 2021 te organiseren dinsdag 16 tot en met donderdag 18 november 2021 in Expo Assen. De beurs is op dinsdag en woensdag open van 10 tot 22 uur en op donderdag van 10 tot 18 uur, er komt dus een extra avondopening ten opzichte van de vorige editie.

Nieuwe beursdatum
Door corona is er veel reuring in beurzenland. Talloze beurzen zijn het afgelopen jaar uitgesteld of zelfs afgesteld. Door de verplaatsing van Agritechnica is de datum van AgroTechniek Assen van 16 t/m 18 november aanstaande (i.p.v. 14 t/m 16 december) een logische en betere planning in de beursagenda. Hierdoor wordt het overzichtelijker voor zowel exposanten en bezoekers. Primeurs kunnen als eerste getoond worden in Assen en exposanten hebben meer tijd om aan leadopvolging te doen na de beurs aan het einde van het jaar.

Vertrouwd tweejaarlijkse ritme
Fedecom Fairs beursmanager Willem Bierema: “We blijven in ons vertrouwde tweejaarlijkse ritme, zoals dat voor corona gebruikelijk was met de noordelijke landbouwbeurzen. In tegenstelling tot de andere beurstitels wordt de beurs AgroTechniek Assen zonder winstoogmerk namens branchevereniging Fedecom georganiseerd aan het einde van de oneven jaren als een service voor haar leden en niet-leden. Voor en door de sector in optima forma. Daardoor realiseren we een zo compleet mogelijk deelnemersveld tegen lage kosten met de hoogste bezoekersaantallen. Ook vindt de beurs weer plaats in de voor de noordelijke agrosector vertrouwde beurslocatie Expo Assen met ruime kosteloze parkeerfaciliteiten. Boeren en loonwerkers die weer toe zijn aan een ouderwetse vakbeurs, met een compleet en relevant aanbod van alle merken, machines en primeurs, weten dat ze daarvoor bij AgroTechniek Assen aan het juiste adres zijn”.

Coronamaatregelen en kosteloos annuleren
Bierema: “Uiteraard is het vanzelfsprekend dat we de vakbeurs, indien nodig, coronabestendig opzetten en laten plaatsvinden onder de dan geldende RIVM-richtlijnen. Want veiligheid van onze bezoekers en exposanten zijn voor ons van het grootste en hoogste belang. Indien de situatie in aanloop naar ATA 2021 als gevolg van corona niet veilig is, dan vindt de beurs uiteraard geen doorgang en kunnen alle exposanten kosteloos annuleren.”