De beursproductie van beide beurzen wordt de grootste in de geschiedenis van Fedecom Fairs omdat beide beurzen gelijktijdig plaatsvinden. We zullen nadrukkelijk de identiteit van beide beurzen behouden; dus eigen entrees, velden, bezoekerswerving en inhoudelijke programma’s. Zodat de oorspronkelijke bezoekersgroepen zich blijven herkennen in de beurzen

Na een afwezigheid door corona van respectievelijk vier en drie jaar vinden onze beurzen AgroTechniek Holland (ATH) en GroenTechniek Holland (GTH) eindelijk weer plaats op het Walibi evenemententerrein in Biddinghuizen van 14 t/m 17 september.

Begin 2022 zijn we gestart met de acquisitie en met het samenstellen van het programma en de activiteiten voor beide beurzen. Toen de coronamaatregelen medio maart versoepeld werden stroomden de inschrijvingen massaal binnen van bedrijven die in het verleden een beurseditie overgeslagen hadden maar ook van nieuwe bedrijven. Al met al resulteerde dit in een deelnemersveld waarmee we al veel eerder dan gebruikelijk een start konden maken met de beursindeling, een grotere klus dan ooit tevoren.

Omdat we eerder zijn gestart met de indeling zijn we ook eerder gestart met het mediaplan tbv bezoekerswerving, thema’s en activiteiten. Afgelopen maand is dit afgerond en nu kunnen we exposanten, leden, media en andere stakeholders informeren wat we gaan doen voor beide bezoekersgroepen. Met alle bekende vakbladen hebben we weer mediaovereenkomsten afgesloten opdat beide beurzen simpelweg niet te missen zijn. Meer dan voorheen zullen we ook actief zijn op de diverse social media kanalen waarbij we nieuws over de beurs, over exposanten en eigen nieuws zullen gaan delen.

Grenzeloos Innovatief

De bezoekers zullen naast de circa 300 stands ook getrakteerd worden op interessante activiteiten & demonstraties en geïnformeerd worden over de meest actuele of interessante thema’s die spelen in de sectoren. Het hoofdthema van de beurs is ‘Grenzeloos innovatief’ waarbij we niet alleen bezoekers maar ook bewindslieden, overheid, de politiek en erfbetreders gaan laten zien dat voor elk probleem of uitdaging in de agro- en groensector een oplossing bestaat of opgelost kan worden.

De komende maand gaan we onder andere besteden aan werving van de laatste groep exposanten die zich nog niet hebben ingeschreven zodat we voor de zomervakantie twee complete deelnemersvelden hebben. Deze groep kan bij inschrijving een plek naar keuze op de plattegrond uitkiezen.

We zien uit om na enkele jaren weer twee mooie vakbeurzen te mogen organiseren voor Fedecom. Gezien het grote aantal aanmeldingen en de stemming van exposanten heeft de sector er zelf ook veel zin in om hun eindgebruikers en relaties ouderwets te kunnen verwelkomen op de beurzen AgroTechniek Holland en GroenTechniek Holland.