Keuzedeel monteur melkwinningsinstallaties evolueert naar keurmeester

Vorige week is de definitieve versie van de opleiding monteur melkwinningsinstallaties met een klein feestje opgeleverd. De feestelijke afsluiting vond plaats bij Aeres Tech in Ede. Alle betrokkenen, waaronder zes fabrikanten van melkwinningsinstallaties, namen deel aan deze geanimeerde middag. Meer dan vijf jaar geleden is er op verzoek van de afdeling veehouderij van Fedecom begonnen aan dit project. Dankzij de samenwerking met KOM is er inmiddels een volledige opleiding ontstaan die zowel voor mbo-studenten als zij-instromers geschikt is.

Met hulp van de werkgroep, Aeres Tech en Marije Stegeman van Tutorial B.V., ligt er nu een prachtig opleidingstraject waar het mbo en het bedrijfsleven mee uit de voeten kan. Begonnen als het keuzedeel ‘monteur service en onderhoud aan melkwinningsinstallaties’ lijkt de naam ‘KOM-gecertificeerd monteur’ beter aan te sluiten bij de inhoud van de opleiding. Wordt iemand opgeleid tot monteur of tot keurmeester? De definitieve benaming is nog onder constructie. Een aantal details hierover moet nog worden bepaald, maar vooralsnog kan de opleiding als operationeel worden beschouwd.

Tot nu toe volgden al 20 studenten de opleiding en er zijn volop nieuwe aanmeldingen.

Professionalisering van de branche

Reden om de oplevering met een feestelijke bijeenkomst te vieren en een glas -melkwitte! – champagne te heffen op een positieve afronding van dit project. Alle inspanningen hebben een prachtig resultaat opgeleverd en de branche weer een stukje professioneler en toekomstbestendiger gemaakt.