Graag wil ik mij voorstellen:

Wat gaat komen:

Per 1 oktober ga ik starten als Manager Technisch Beleid en Innovatie bij Fedecom als opvolger van Theo Vulink die met pensioen gaat.

Vol overgave zal ik me inzetten, mijn kennis, netwerk en vaardigheden gebruiken en delen om de belangen te behartigen van fabrikanten, importeurs en dealers in de landbouwtechniek, veehouderijtechniek, groentechniek, tuinbouwtechniek en industrie & intern transport.

De gehele agrarische sector en al deze branches liggen me na aan het hart en verdienen ondersteund te worden door Fedecom waar mogelijk.

Deel van de oplossingen die nodig zijn in onze sector kunnen we vinden in innovatieve oplossingen. Jarenlang gewerkt te hebben bij een van de meest innovatieve bedrijven in Nederland heeft mij hierin overtuigd! Talloze voorbeelden heb ik hiervan mee gemaakt. Onze sectoren blinken hierin uit.  In combinatie met juiste geldstromen, juiste mensen en politieke wil, is er enorm veel mogelijk en kunnen we nog steeds grote stappen vooruit zetten in allerlei discussies die onze sector bezig houden en soms ook verlammen. Toch is het de kunst om hierin met beide benen op de grond te blijven staan. Ik hoop hierin een serieuze rol te kunnen gaan spelen voor onze sectoren en alle partijen die om onze sector heen.

Voor mij is dit de belangrijkste reden om deze job bij Fedecom te aanvaarden. We moeten vooruit met elkaar, samenwerken, handen ineen slaan. Mogelijkheden benutten, onmogelijkheden links laten liggen. Zoals ik al zei, onze branche en zeker de klanten van onze branche staan me na aan het hart.

Wat is geweest:

Op dit moment ben ik werkzaam als trainer bij Aeres Tech in Ede waar ik o.a. de training APK3 verzorg. In deeltijd blijf ik voorlopig de opleiding gecertificeerd KOM melkmachinemonteur geven. Deze training heb ik zelf voorbereid en mee ontwikkeld. Voorheen was ik werkzaam als directeur en mede eigenaar van het Lely Center Midden Nederland te Bunschoten-Spakenburg en werkzaam bij het Lely Center Vlaanderen in Brugge. Tevens heb ik jarenlange ervaring in de landbouwmechanisatie en agrarische arbeidsbemiddeling.

Wie ben ik:

Mijn naam is Ron Houweling, geboren en getogen in Ottoland, gemeente Molenlanden in de Alblasserwaard. Een veen weidegebied waar alleen maar gras groeit en koeien staan. Mijn focus in de aankomende periode zal zijn om u als lid te leren kennen, naar u te luisteren om te horen wat Fedecom en ik in mijn rol als Manager Technisch beleid en innovatie voor u kan betekenen.