Talentmeting in de Tim Skills 2023

Talentmeting in de Tim Skills 2023

Afgelopen week (23 en 24 maart) heeft Tim een Skills evenement georganiseerd onder onze partnerscholen. Niveau 3 en 4 studenten van het Aventus, Yuverta mbo Boxtel, Friesland College, Soma College en Vonk Hoorn gingen met elkaar de strijd aan. Op het SOMA College in Harderwijk stonden 3 (en 1 in de reserve) werktuigen opgesteld. Aan deze werktuigen waren 4 opdrachten gekoppeld. Het probleem kon bijvoorbeeld liggen op het gebied van motortechniek, hydrauliek. Maar het kon ook te maken hebben met overbrengingen en transmissies, elektronica en/of pneumatiek. Uitdagende opdrachten die de hersenen deden kraken. Eerst werd het probleem geconstateerd en gecontroleerd. Vervolgens moesten de deelnemers de weg naar de oplossing onderbouwd uitvinden.

Tim draagt het Skills evenement een bijzonder warm hart toe. Niet alleen is het een uitstekende gelegenheid voor studenten om hun kennis te meten aan vakgenoten uit andere regio’s. Voor ons is het een evenement waar we onze aandacht voor talentontwikkeling kunnen delen met het bedrijfsleven. Onze partnerscholen zijn gevuld met talenten die steeds breder worden opgeleid in de laatste innovaties in onze branche. Skills is een goed moment voor docenten, studenten en bedrijfsleven om eens informeel met elkaar in gesprek te gaan en een passie voor het vak te delen.

Op vrijdag werd het evenement afgesloten met de prijsuitreiking. Rien Kasper – Aventus(1), Tieme Hendriksen –  Aventus (2) en Joel Beekhof – SOMA College (3) waren de grote winnaars.

Wil je weten hoe jij in de toekomst de Tim Skills kan ondersteunen. Houd onze website in de gaten!