Tim aanwezig op ‘Techniek Tastbaar’ in Heerenveen

Jonge kinderen laten kennismaken met techniek

Vrijdagmiddag 18 november vond op het Kei College te Heerenveen het event ‘Techniek Tastbaar’ plaats. Dit beleef- en doe-evenement nodigt kinderen van 10 tot 16 jaar uit om kennis te maken met technische beroepen. Ook Tim (Tech in Motion) nam namens onze branche deel aan dit evenement om het vak van mobiele werktuigen onder de aandacht te brengen.

Het initiatief is bedoeld om kinderen te enthousiasmeren voor een opleiding in de techniek. Een kans voor bedrijven en onderwijs om te laten ervaren wat er allemaal mogelijk is in de techniek en hoe dat er in het ‘echt’ uitziet. Dankzij de firma Broekens uit Gorredijk konden kinderen én hun ouders voor één keer plaatsnemen in een grote tractor. Een spannend moment om je te vergapen aan geavanceerde techniek en aan knopjes te zitten waar je normaal met je vingers vanaf moet blijven.

Boeiende wereld van techniek
De school en het buitenterrein van het Kei College was een bonte verzameling van stands. Volop beleefmomenten waar kinderen zelf even onderdeel waren van de wondere wereld van techniek. Tim gaat regelmatig de boer op om kinderen enthousiast te maken voor het vak van mobiele werktuigen.

Oproep aan onze leden
Graag nodigen we alle leden uit ook te komen met voorstellen waarbij we bruggetjes bouwen tussen het bedrijfsleven en het onderwijs. Het doel? Kinderen al heel jong de mogelijkheden laten zien van dit prachtige vak. De toekomst van onze branche hangt van hen af! Goede ideeën? Neem contact op met Wim Overeem of stuur een e-mail naar secretariaat@fedecom.nl