Uitnodiging seminar voor kansen in de Franse landbouwrobotica

De Nederlandse ambassade in Frankrijk heeft in samenwerking met RVO een rapport over de robotica – AgTech sector in Frankrijk laten opstellen door een Franse AgTech specialist. Dit rapport wordt aanstaande woensdag 29 mei in Lelystad bij het FieldLab/Boerderij van de toekomst van Wageningen University & Research gepresenteerd. Het geeft informatie over het marktpotentieel voor de Nederlandse landbouwrobotica bedrijven in Frankrijk. Verschillende marktsegmenten zijn onder de loep genomen, zoals fruitteelt, aardappels, asperges, groente, wortel- en uien teelt, oliehoudende zaden en wijngaarden.

Daarnaast geeft het rapport inzicht in de nationale en regionale middelen om deze sector te stimuleren.

Programma Meeting 29 mei

Vanaf 13.30 tot 18.00 uur hebben we een programma waarin we met ondernemers, onderzoekers en geïnteresseerden uit de Nederlandse landbouw robotica en AgTech sector van gedachten wisselen over de mogelijkheden en ambities voor Frankrijk. Vanuit de WUR zal Erik Pekkeriet ingaan op recente ontwikkelingen in de AgTech sector.

Het programma bevat daarnaast een rondleiding door Wageningen University Research van het Fieldlab/Boerderij van de Toekomst. Dit is een gebied van 25 ha in Lelystad waar innovaties in gevorderde stadia van ontwikkeling worden getest en gedemonstreerd op semi-praktijkschaal. 

Erik Pekkeriet van de WUR geeft een presentatie over de actuele ontwikkelingen in de Robotica Open Field sector en over het Groeifondsproject NXTGEN Hightech.

Daarna volgt de presentatie van het « Robotics & AgTech market report France » gevolgd door een discussie over de Ambitie van de Nederlandse AgTech sector voor Frankrijk, mogelijkheden voor financiering, samenwerking en ondersteuning vanuit de ambassade in Frankrijk, RVO en Horizon Flevoland. De regionale ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland helpt mee aan de totstandkoming van deze meeting. 

Ter afsluiting is er een gezellige netwerkborrel. 

Meer informatie:  Seminar in Lelystad voor Kansen in de Franse landbouwrobotica (rvo.nl)

Aanmelden verplicht via deze linkAanmeldformulier Seminar in Lelystad voor Kansen in de Franse landbouwrobotica – 29 mei (rvo.nl)