Wij zijn op zoek naar een

Manager technische innovatie en beleid (1,0 fte)

Vanwege pensionering van de huidige functionaris is Fedecom op zoek naar een enthousiaste, gedreven en proactieve manager. De professional die wij zoeken ondersteunt en behartigt de belangen van mkb-bedrijven die gericht zijn op produceren en leveren van machines en technologie voor land- en tuinbouw, groenbeheer en industriële logistiek. Word jij gelukkig van een hele uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid en direct contact met inspirerende ondernemers? Lees dan snel verder.

Geweldige functie

Een belangrijke opdracht van Fedecom is het duurzaam vooruithelpen van de bedrijven in de branche door de randvoorwaarden voor de bedrijven te verbeteren en het ondersteunen door diensten aan te bieden. Het aandachtsgebied van de functie is gericht op de nationale en Europese machineregelgeving, innovatie in de branche/markt en samenleving, alsook subsidieregelingen nationaal en internationaal. De manager vervult een cruciale schakelrol in het uitbouwen van de lobby-activiteiten en dienstverlening van Fedecom.

Wie zoeken wij?

Van de manager technische innovatie en beleid vragen wij zelfstandig en in teamverband uitvoering te geven aan de ontwikkeling van activiteiten voor leden op het terrein van regelgeving en innovatie. De manager neemt initiatief, straalt enthousiasme uit en pakt resultaatgericht de activiteiten aan en rondt deze af. Van de manager wordt verwacht dat hij/zij de aanjager is van nieuwe initiatieven en projecten die de branche-innovaties bijvoorbeeld op het vlak van CO2– en stikstofreductie vormgeven. Daarbij zoekt hij/zij gericht naar toegang tot financiële ondersteuning. De manager zal daarnaast proactief schakelen tussen bestuurders en medewerkers die bij de activiteiten van Fedecom betrokken zijn. Hij/zij zal met respect én overtuiging leden en stakeholders tegemoet kunnen treden.

Functie-eisen:

 • Kennis van regelgeving op het terrein van: techniek, innovatie en subsidies, m.n. in relatie tot maatschappelijke en economische aandachtsvelden;
 • Toegang tot kennisbronnen ontwikkelen op techniek, innovaties en subsidies en deze kunnen omzetten in handzame informatie en tools voor leden (hij/zij hoeft niet zelf alle kennis te hebben);
 • Bij voorkeur ervaring in lobby-trajecten van operationele regelgeving bij (semi)overheden;
 • Ideeën, suggesties, plannen van leden en mogelijkheden van regelgeving kunnen vertalen in concrete beleidsvoorstellen c.q. ontwikkelen projecten;
 • Feeling met de agrarische sector en relaties in het technische netwerk;
 • Uitdrukkingsvaardigheid in Engels;
 • Minimaal hbo-niveau.

Benodigde competenties:

 • Proactief;
 • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken;
 • Resultaatgericht;
 • Proces- en projectmatig denken en handelen;
 • Sociaal, klantgericht en politiek-sensitief;
 • Communicatief vaardig, kunnen acteren op verschillende niveaus binnen bedrijven en organisaties;
 • Overtuigen, verschillende argumenten kunnen hanteren waarmee de gesprekspartner geënthousiasmeerd wordt;
 • Trekker/leider zijn van initiatieven.

Wat bieden wij?

Metaalunie/Fedecom biedt een flexibele werkomgeving met interessante, enthousiaste collega’s die zich inzetten om ondernemers duurzaam verder vooruit te helpen. We bieden een goed salaris met een vaste 13e maand en natuurlijk vakantiegeld. Daarbij hebben we prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Over ons:

Koninklijke Metaalunie is een ondernemersvereniging met 15.000 bedrijven die als lid zijn aangesloten. Binnen Koninklijke Metaalunie zijn meerdere brancheverenigingen actief. Eén van deze brancheorganisaties is Fedecom, die de belangen behartigt van fabrikanten, importeurs en dealers in agrotechniek, veehouderijtechniek, groentechniek, tuinbouwtechniek en industrie & intern transport. Fedecom heeft bijna 1.000 leden met een gezamenlijke jaaromzet van ca. €5,5 miljard, voortgebracht met ca. 16.000 medewerkers. De vereniging heeft een aantal speerpunten waarop de activiteiten zijn gericht, nl. kwaliteit van het talent in de branche (opleidingen), de veiligheid van de machines, de informatievoorziening over markt en innovatie, de promotie van de branche en de invloed op regelgeving en financiële ondersteuning doen gelden.

Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Gerard Heerink, directeur Fedecom, op telefoonnummer 030-6053344 of 06-18886343.

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan jouw motivatie met cv per e-mail aan personeelsadministratie@metaalunie.nl