Training Werkplaatschef voor Agri & Tech

In veel gevallen is de werkplaatschef bij mechanisatiebedrijven en merkdealers verantwoordelijk voor de begeleiding en coaching van monteurs. Daarnaast wordt van hem verwacht dat hij een storing die toch nét even complexer is dan aanvankelijk leek, adequaat helpt oplossen met alle gevolgen voor de planning van de werkplaats en de monteurs.

De werkplaatschef vervult eveneens een sleutelrol in contacten met klanten. Hij informeert over de voortgang van werkzaamheden, onderhoudt de klantrelatie en gaat (slecht nieuws) gesprekken, zowel intern als extern, niet uit de weg! Dat geldt ook voor de contacten met fabrikanten en leveranciers over garantieafwikkelingen, modificaties en (software) updates. De bedrijfsleiding en directie verwachten hiernaast een zeker commercieel inzicht van hem. Met recht een sleutelrol binnen elk mechanisatiebedrijf.

Ontwikkelprogramma voor elke werkplaatschef

Maar hoe wapen je je als werkplaatschef hiervoor? Dat kan met de Leergang Werkplaatschef. Ben jij een werkplaatschef met minimaal één jaar ervaring en wil jij je graag verder ontwikkelen? Dan is de Leergang Werkplaatschef zeker iets voor jou! Het betreft een ontwikkelingsprogramma op vijf aandachtsgebieden. De werkplaatschef als: Persoon, Leidinggevende, Aanspreekpunt voor de klant, Collega van verkoop en Ondernemer/eindverantwoordelijke. Je kunt daarbij ook je eigen accenten leggen.

Dit zijn de belangrijkste leerdoelen van de Leergang Werkplaatschef:

  1. Ontwikkelen van je eigen identiteit, talenten en hoe je (bij voorkeur) reageert op een situatie
  2. Opstellen van een ontwikkelstrategie voor monteurs, waaronder situationeel leidinggeven en authenticiteit. Hierbij heb je aandacht voor een duurzaam personeelsbeleid
  3. Gevorderde communicatievaardigheden rond telefoon- en baliegesprekken met klanten en leveranciers
  4. Procesontwikkeling van verkoop naar service. Bijvoorbeeld: marges, tijdsbestek en marktpositionering. Verantwoordelijkheid neerleggen bij de juiste persoon/afdeling
  5. Verhogen declarabiliteit werkplaats, inzicht in rapportages en ondernemen van marktgerichte acties

Wil jij je persoonlijke en bedrijfsmatige ambities realiseren en bijdragen aan een grotere efficiëntie en kwaliteit van jouw werkplaats én een hogere klanttevredenheid? Meld je dan aan voor de leergang Excellente Werkplaatschef.

Kijk voor meer informatie en over inschrijven op Aeres Tech