Nieuwe studie Agrotechniek & Engineering
Nieuwe studie Agrotechniek & Engineering
Aeres Hogeschool in Dronten start deze zomer de nieuwe hbo-studie Agrotechniek & Engineering. De studie combineert techniek met kennis over bodem en gewassen en speelt in op de behoefte vanuit het (internationale) bedrijfsleven. Op 15 mei organiseert Aeres Hogeschool een webinar over de nieuwe opleiding.
Technische bedrijven in de agrarische sector hebben een toenemende behoefte aan hoger opgeleide techneuten die ‘met de voeten in de klei staan’ en technische vraagstukken kunnen vertalen naar praktische oplossingen. Studenten die kiezen voor de nieuwe studie kunnen na afronding van hun studie bijvoorbeeld als engineer aan het werk bij een agrarische machinefabrikant. Door de praktische insteek kunnen de professionals na hun studie de theorie daadwerkelijk in de praktijk brengen zowel achter de tekentafel als in het veld aan de slag.
Techniek en akkerbouw
In de vierjarige studie Agrotechniek & Engineering staan vakken als werktuigbouwkunde, mechatronica, robotica, precisielandbouw en kunstmatige intelligentie centraal. Ook richt de opleiding zich op bijvoorbeeld moderne en duurzame voedselproductie (bodem, gewas, omgeving), energietransitie en de toekomstige inzet van gewasbescherming. Alles binnen het kader van technische innovaties. Omdat de ontwikkelingen van de agrotechnische sector de landgrenzen overschrijden, zullen ook de stages bij een internationale fabrikant onderdeel zijn van de studie.
Theorie in praktijk brengen
Aeres Hogeschool beschikt in Dronten over het ‘Agri Innovation Centre’ waar studenten de theorie goed in de praktijk kunnen brengen. Hier wordt fysiek gewerkt met landbouwmachines, robotica, productiemachines en de software daarvan. Dit is mogelijk omdat er rondom het ‘Agri Innovation Centre’ percelen liggen waar studenten hun ontwerpen en innovaties, al dan niet in opdracht van het bedrijfsleven, kunnen testen.
Enquête: wat vind jij ervan?
Aeres Hogeschool is benieuwd naar jouw reactie op de nieuwe studie en stelt het op prijs als je deelneemt aan een korte enquête. Daarin kan je ook aangeven of je vanuit de praktijk een bijdrage kan en wilt leveren aan de invulling van de studie. Vul jij de enquête ook in?
Naar enquête ‘Wat vind jij ervan?’
Informatief webinar 15 mei
Wie meer wil weten over de studie, kan zich aanmelden voor een webinar op woensdag 15 mei. Betrokkenen van Aeres Hogeschool, vertegenwoordigers van de agrarische fabrikanten of agrotechnische fabrikanten én young professionals gaan dieper in op de actuele techniek in de agrarische sector en delen hun enthousiasme over deze nieuwe studie.
Het laatste nieuws
Nieuwe Algemene Voorwaarden Fedecom 2025
Fedecom gaat haar algemene voorwaarden actualiseren. De nieuwe Fedecomvoorwaarden zijn van kracht per 1 maart 2025. Naar verwachting zijn de nieuwe voorwaarden te downloaden op onze website per 1 februari 2025. Door algemene voorwaarden te gebruiken, verbetert u uw juridische…
Nieuwe aanvraagformulieren voor voertuigcategorieën T, C, R, S, U en O vanaf 1 januari 2025
Per 1 januari 2025 worden de aanvraagformulieren voor diverse landbouw- en agrotechnische voertuigcategorieën aangepast. Deze wijzigingen hebben betrekking op de categorieën T, C, R, S, U en O. De vernieuwde formulieren zijn vanaf die datum te downloaden via de gebruikelijke…
Nieuwe duale deeltijdstudie Agrotechniek & Management: een antwoord op de vraag uit de markt
De landbouwmechanisatie- en loonwerksector kampt met een tekort aan medewerkers met technische kennis én bedrijfskundig inzicht. Met de nieuwe duale studie Agrotechniek & Management speelt Aeres Hogeschool in op deze behoefte. De opleiding combineert leren en werken en biedt een…