Componenten: banden, remmen, constructie, accessoires

Landbouwbanden

Voorschriften oppompen bedrijfswagen-, landbouw- en grondverzetbanden in Dossier Landbouwbanden
De Vaco heeft een handig overzicht gemaakt met de voorschriften voor het oppompen van bedrijfwagen-, landbouw- en grondverzetbanden.

Dit overzicht kunt u hier downloaden.

Brochure arbeidsrisico’s in de banden- en wielenbranche in Dossier Landbouwbanden
De arbeidsinspectie heeft een brochure gemaakt over de arbeidsrisico’s in de banden – en wielenbranche. Deze brochure vertelt u meer over de belangrijkste arbeidsrisico’s in de banden- en wielenbranche. U kunt lezen wat u daarvoor moet regelen en waar de Arbeidsinspectie bij inspecties op zal letten. Investeren in goede arbeidsomstandigheden draagt bij aan het gezond houden van uw werknemers en uw
bedrijf.

Download hier de brochure van de arbeidsinspectie

Praktijkrichtlijn monteren en oppompen landbouw- en grondverzetbanden van Vacoin Dossier Landbouwbanden

Het oppompen van banden vormt één van de grotere arborisico’s binnen de banden- en wielenbranche. Samengeperste lucht is een krachtig middel en bij verkeerde handelingen aan een band kan gevaar ontstaan.

De Vaco heeft in samenwerking met CNV Dienstenbond, FNV Bondgenoten en De Unie een brochure ontwikkeld waarin is beschreven hoe grote banden veilig opgepompt kunnen worden.

Deze Praktijkrichtlijn ‘Monteren en oppompen van landbouw- en grondverzetbanden’ wordt ook door de Arbeidsinspectie gehanteerd als branchenorm voor het veilig werken en is door de branche ook als zodanig erkend.

Download hier de praktijkrichtlijn ‘Monteren en oppompen van landbouw- en grondverzetbanden’