(Bij)scholing essentieel voor behoud medewerkers in de branche

Fedecom-leden: maak gebruik van deels/volledig gesubsidieerd opleidingsaanbod

Bent u aangesloten bij OOM? Heel graag willen we u wijzen op de mogelijkheden die OOM Fedecom-leden te bieden heeft op het gebied van cursussen, trainingen en opleidingen. Het nieuwe jaar is alweer een paar maanden oud, en na alle ‘opstart’-perikelen is het misschien goed een inventarisatie te maken van de opleidingsbehoefte binnen uw bedrijf.

Wist u dat de meeste van de cursussen en opleidingen nagenoeg gratis of tegen een kleine vergoeding te volgen zijn? OOM co-financiert heel veel opleidingen dankzij subsidies en (CAO) regelingen. Het is heel goed mogelijk dat uw medewerkers behoefte hebben aan een update of een upskilling van hun vaardigheden en graag een training willen volgen. Kijk in de OOM-catalogus en neem deze door met uw medewerkers. Er zijn verschillende categorieën en er is keuze uit specifieke opleidingen of trainingen die basisvaardigheden aanleren.

Leercultuurscan voor bedrijven
Een sterke leercultuur is het behoud van een onderneming én haar medewerkers. OOM hanteert een leercultuurscan om de leercultuur binnen uw bedrijf onder de loep te nemen. Met hulp van uw OOM-regiomanager en een vragenlijst komt u meer te weten over hoe uw medewerkers de leercultuur binnen uw bedrijf ervaren. De uitkomst van de scan kan de strategische richting van uw bedrijf mede bepalen. Het is een proces dat twee tot drie weken in beslag neemt en waarna u concrete handvatten heeft de leercultuur te versterken. Nieuwsgierig naar de leercultuurscan? Neem contact op met uw OOM-regiomanager en maak een afspraak!

Extra informatie nodig?
Wilt u meer weten over opleidingen en subsidiemogelijkheden van OOM? Of heeft u behoefte aan wat achtergrondinformatie? Neem dan contact op met Fedecom-opleidingsmanager Wim Overeem, bereikbaar op telefoonnummer: +31 6 57 401 564. Of met Fedecom projectmedewerker Naoual Laoukili op  tel:+31 6 39 500 620.