Diverse VA-keur verdiepingstrainingen in juni succesvol verlopen

In de maand juni heeft VA-keur diverse verdiepingstrainingen georganiseerd, bedoeld voor keurmeesters van erkende VA-keur bedrijven. De trainingen waren gericht op Verreikers, Hoogwerkers en de NEN9140.

De aftrap was op 7 juni jl. met een verdiepingstraining  op verreikers bij Almat in Laren. Daar waren diverse verreikers met hulpstukken aanwezig als trainingsmateriaal. Trainer Robert van Wijk van Besd Enginering ging met de enthousiaste deelnemers aan de slag met onder meer uitleg over  roterende en starre verreikers, oud en nieuw materieel, documentencontrole van wat wel en niet mag met een verreiker, beveiligingen en de eigen veiligheid en uiteraard het uitvoeren van beproevingen om afwijkingen uit te kunnen rekenen.  Een mooi en enerverende dag!

Zo ook op 27 en 28 juni waarbij verdiepingstrainingen op Hoogwerkers werden gedaan. Eveneens bij Almat in Laren en ook door Robert van Wijk als trainer. Daarnaast vond op de 28e juni ook een verdiepingstraining plaats rondom de NEN9140. Deze werd gehouden bij ELM Bouwmachines in Waddinxveen en werd gegeven door Hans Velthuizen van HaVe Trainingen. Hierbij werd nadrukkelijk ingezoomd op het veilig werken aan machines met grote (stroom)spanningen. De keurmeesters die deze training hebben gevolgd zijn ook meteen NEN9140 gecertificeerd.

Het organiseren van verdiepingstrainingen voor keurmeesters is een initiatief van de Technische Commissie van VA-keur die hiermee keurmeesters verder wil ondersteunen in het keuren van relatief gezien complexe machines met een hoog veiligheidsrisico. Een volgende reeks verdiepingstrainingen zullen in het najaar weer worden aangeboden.