Een geslaagde ledenbijeenkomst van de Fedecom afdeling Groentechniek

Op dinsdag 13 september jl. vond bij de firma Tobroco in Oisterwijk een ledenbijeenkomst van de afdeling Groentechniek van Fedecom plaats.

De aanwezige leden werden verwelkomt door Ivo de Schepper en Ron Houweling, die dieper ingingen op enkele verenigingszaken en lopende dossiers zoals de nationale typegoedkeuring van mobiele machines en de aankomende statistieken tool op basis van de kentekenregistraties.

Daarna was het woord aan Herre Visser van Globally Cool die ons mee nam in de online zichtbaarheid van een groentechniek bedrijf.

Zijn expertise omtrent de digitale marketing via de website, als ruggengraat van je bedrijf. De vragen hoe werkt een zoekmachine, wat is het belang van social media en hoe bind ik mijn werknemers met employer branding werden uitgebreid besproken. Een erg interessante workshop waar zeker een vervolg op mogelijk is.

Na een kleine wandeling kregen de aanwezigen een rondleiding door de fabriek van Tobroco. Dagelijks richt het team van ruim 450 medewerkers zich op het ontwikkelen en fabriceren van machines en aanbouwdelen.

Een duidelijke uitleg en visie op de toekomst werd aansluitend gegeven door Toine Brock, directeur van Tobroco. Naast het fabriceren van de machines kwam het werken met immigranten ter sprake. Tobroco biedt deze groep medewerkers een prima onderkomen in hun eigen hotel en aangekochte huizen.

Als laatste kwam Jeroen Claessens uitleg geven over het reeds uitgevoerde arbeidsonderzoek door de firma Alert. Met name de vergrijzing en de verschillen van de vele generaties op de werkvloer werden besproken.

De ledenbijeenkomst werd afgesloten met een informele netwerkborrel.