Een geslaagde ledenbijeenkomst van de Fedecom afdeling Veehouderijtechniek

Op dinsdag 03 oktober jl. vond bij Kaasboerderij Verweij in Polsbroek een ledenbijeenkomst van de afdeling Veehouderijtechniek van Fedecom plaats.

De aanwezige leden werden verwelkomt door Joris van Dijck en Ron Houweling, die dieper ingingen op enkele verenigingszaken, lopende dossiers en opleidingen van Tim.

Daarna was het woord aan Erik van den Hengel van stichting I-Vee en Adriaan Lieftinck van Mezt die ons meenamen in de ontwikkeling van emissie beperking en de mono vergister, aanwezig bij Kaasboerderij Verweij.

Een duidelijke uitleg over het gebruik van batterijen en windmolens werd gegeven door Wilfried Groot Koerkamp, onze derde interessante spreker. Zijn persoonlijke ervaring met het aanleggen en exploiteren van windenergie en de molens vormde een zeer boeiende presentatie.

Na een kleine pauze kregen de aanwezigen een rondleiding door de stal met naastgelegen bijbehorende kaasmakerij. Cock Verweij is dagelijks bezig met de innovatie en de uitbereiding binnen zijn bedrijf. Een duidelijke uitleg en visie op de toekomst werd aansluitend gegeven.

De ledenbijeenkomst werd afgesloten met een informele netwerkborrel.