Fedecom, Tim en WorldSkills Netherlands organiseren spannende vakwedstrijd

Studenten mobiele werktuigen strijden twee dagen om kampioenschap  

Op donderdag 29 februari en vrijdag 1 maart namen acht mbo-studenten mobiele werktuigen deel aan een landelijke vakwedstrijd. In samenwerking met WorldSkills Netherlands organiseerden Fedecom en Tim een tweedaagse wedstrijd waarbij de kennis en kunde van de acht kandidaten flink op de proef werd gesteld. Met deze vakwedstrijd ‘Skills heroes powered by WorldSkills’, willen we toekomstige monteurs mobiele werktuigen bewust maken van hun talenten en hen uitdagen het beste uit zichzelf te halen. De vakwedstrijd vond plaats bij een van onze leden, firma Kraakman in Lieshout.

In twee dagen kregen de deelnemers vier opdrachten gepresenteerd. Twee per dag, die behoorlijk wat concentratie en vakkennis vragen. Uiteraard werden de studenten aangemoedigd door medestudenten en docenten van hun opleiding! Vrijdag, aan het einde van de dag, boog een vakjury zich over de prestaties van de acht kandidaten. Deelnemers zijn stuk voor stuk ‘heroes’ natuurlijk, maar de jury heeft de drie best presterende monteurs geselecteerd. Passie, vakkennis en skills zijn de ingrediënten die de deelnemers twee dagen lang motiveerden om de beste te willen zijn. Trots op je vak, trots op je prestaties, excelleren in het vak dat je straks gaat beoefenen.

WorldSkills Netherlands vestigt voortdurend de aandacht op het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs onder jongeren. Zij verzorgt de Nederlandse deelname aan EuroSkills en WorldSkills. De organisatie wordt ondersteund door het ministerie van OCW en vele partners uit het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven.

Na twee drukke dagen en spannende opdrachten zijn dit de drie best presterende monteurs, in willekeurige volgorde:

  • Andries Hoeksma            – Firda
  • Koen van de Ven             – Yuverta 
  • Ruud Borst                 – Aeres Tech

Alle drie worden ze uitgenodigd om op 22 maart naar ‘Skills The Finals’ in de Brabanthallen te Den Bosch af te reizen om daar te horen wie uiteindelijk de nummer één wordt. De Nederlandse kampioen monteur mobiele werktuigen!

Positieve kijk op vakmanschap
Hopelijk inspireren deze getalenteerde studenten andere jongeren en worden ze enthousiast voor het beroep van mobiele werktuigen. Het draagt bij aan een positieve kijk op dit vak en het is daarom belangrijk dat Fedecom en Tim continu investeren in nieuwe generaties monteurs. Deze drie toppers laten zien dat het vak interessant is, uitdagend en het beste in jezelf naar bovenhaalt.

Allemaal van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!