Jongeren enthousiasmeren voor techniek

Participatie Fedecom in Sterk Techniek Onderwijs

Deze week organiseert STO De Bilt, Wijk bij Duurstede en Zeist een techniekevent in de TechnoHUB in Woerden. Vier dagen lang staat deze opleidingslocatie bol van technologie en techniek. Kinderen uit het voortgezet onderwijs krijgen unieke ‘techniek experiences’ voorgeschoteld waar ze zélf kunnen ervaren hoe veelzijdig techniek is. Ruim 750 leerlingen uit de regio zijn hiervoor uitgenodigd. Sterk Techniek Onderwijs (STO) heeft verschillende partijen weten te activeren om deel te nemen aan dit event. Fedecom en Aeres Tech Ede nemen gezamenlijk deel aan dit project om jongeren enthousiast te maken voor techniek. En dan speciaal voor die van de mobiele werktuigen.

De opdracht was een spel aan te bieden waarmee de deelnemers een unieke ‘experience’ konden beleven. Een uitdagende manier om spelenderwijs kennis te maken met techniek. Met een VR-bril die Aeres Tech Ede ter beschikking stelde, kunnen kinderen virtueel zelf aan een tractor sleutelen. Lekker met techniek én technologie experimenteren en ontdekken hoe leuk dat is! Voor een nog completere ervaring, heeft Fedecom-lid en ‘buurman’ de Bruin uit Bodegraven een stoere tractor pontificaal voor de deur geparkeerd. Heel even voelen hoe dat is om in zo’n grote machine te stappen, zien hoe modern het interieur is en je nog beter kunnen voorstellen hoeveel technologie er komt kijken bij het rijden en bedienen van een tractor. Met zo’n experience komt techniek maximaal tot leven!

Nieuwe generatie monteurs mobiele werktuigen

Fedecom probeert met hulp van het onderwijsplatform Tim jongeren te enthousiasmeren voor een opleiding in de mobiele werktuigen. Participeren in initiatieven van STO zijn belangrijk voor de branche. Dé manier om de ongekende mogelijkheden van techniek bij kinderen én hun ouders onder de aandacht te brengen. Toekomstige generaties triggeren zodat ze al op jonge leeftijd ervaren wat er allemaal kan met techniek en hoe boeiend dit is. Best mogelijk dat ze door deze ervaring kiezen voor een vervolgopleiding in de techniek. Onze experience valt gelukkig in de smaak bij de jonge deelnemers. Wie weet levert deze bijdrage straks een nieuwe generatie monteurs mobiele werktuigen op.