Netwerkbijeenkomst voor fabrikanten mobiele machines ism Agoria

Op 10 oktober waren leden van Agoria en Fedecom die zich bezighouden met de fabricage van mobiele machines uitgenodigd bij de firma Oxbo in Roosendaal.

Niels Havermans van Oxbo heette ons hartelijk welkom en gaf een korte presentatie over het bedrijf Oxbo.  De indrukwekkende ontwikkeling die het bedrijf heeft doorgemaakt en de uitdagingen waar ze voor staan.

Doel van deze vergadering werd uitgelegd door Nathalie Nicolas van Agoria en Ron Houweling van Fedecom. De nationale homologatie procedures tegen het licht houden, kijken waar de problemen en/of de overeenkomsten zitten.

Herman Herrebout, Quality Manager/homologatie bij Vervaet nam het Nederlandse deel voor zijn rekening en Kevin de Ridder, expert Technical Regulations Transport & Homologation van Agoria het Belgische deel.

Kalina Hadzhieva CNH Belgium nam ons mee in de Europese verordening over de veiligheid van Non road machines.

En de sessie werd afgesloten door Stephan Belaen, expert Safety en Machinery. Met een toelichting over de nieuwe machineverordening.

Een dag met heel veel informatie, waarbij de conclusie is dat het zeer wenselijk is als Europese wetgeving leidend zal worden.