Pilot ‘Kennismaken met de mobiele techniek’ na meivakantie van start

Gun leerlingen van het VO een kijkje in uw bedrijf

Kinderen in het voortgezet onderwijs hebben vaak geen idee wat werken in de techniek inhoudt. Laat staan dat ze weten hoe innovatief en interessant het werken met mobiele werktuigen kan zijn. Hoe meer kinderen wij weten te enthousiasmeren voor een vak in de techniek, hoe beter de toekomstige groei van de sector is gegarandeerd. Belangrijk dus dat zowel het onderwijs als bedrijven kinderen zo vroeg mogelijk laten kennismaken met de vele facetten van mobiele techniek. Hoe meer ze ervan weten, hoe vaker ze zullen kiezen voor het leren van een technisch vak.

Dat betekent een investering van onderwijs én bedrijfsleven. Tim gaat na de meivakantie starten met een pilot waarbij bedrijven ‘gekoppeld’ worden aan een school in het voortgezet onderwijs. Een docent geeft een speciale les mobiele techniek op een school waarna er een excursie volgt bij een bedrijf. Tijdens deze excursie zal de klas de route van de verschillende bedrijfsprocessen stap voor stap volgen en uitgelegd krijgen. Zo krijgen kinderen een goede indruk van hoe het er dagelijks aan toegaat in de mobiele techniek.

Kinderen op de werkvloer

Om bedrijven te ondersteunen is er een speciale handleiding samengesteld: ‘Kennismaken met de mobiele techniek’. Het reikt handvatten aan om een interessante excursie te organiseren en geeft achtergronden over dit project. Op een aantal scholen in het voortgezet onderwijs, verspreid over heel Nederland, gaat deze pilot volgende maand van start. Bedrijven openen de deuren voor kinderen om hen te laten zien en ervaren hoe een bedrijf van mobiele werktuigen functioneert. En hoe interessant en innovatief het werken in deze sector is. Kinderen over de vloer draagt bij aan een mooiere toekomst voor mobiele werktuigen!

Stel uw bedrijf open voor leerlingen VO

Uiteraard kunnen initiatieven zoals deze alléén slagen wanneer Fedecom-leden hun bedrijf openstellen voor een excursie of bedrijfsbezoek. Wilt u meewerken aan dit project? Geef u dan op voor een bedrijfsbezoek en bespreek de mogelijkheden. Ook als u wat meer wilt weten over de pilot en interesse heeft in de lesmodule ‘Kennismaken met de mobiele techniek’ kunt u contact opnemen met de projectleider van Tim, Johan Nicolai, e-mail: j.nicolai@fcroc.nl of op het telefoonnummer: 06-21179736. Of neem contact op met opleidingsmanager Tim, Wim Overeem, e-mail: overeem@fedecom.nl. Alvast bedankt voor uw hulp!