Trekker markt geanalyseerd op basis van kentekenregistratie

Trekker markt geanalyseerd op basis van kentekenregistratie

Fedecom heeft sinds januari de beschikking over een RDW-data tool. Hierin worden analyses gemaakt over alle landbouwmachines die gekentekend zijn in de categorieën C,T,S,R en U. Maandelijks worden deze cijfers gepubliceerd op onze website en met een licentie voor de expert versie is het mogelijk zelf analyses te maken.

Fedecom publiceert jaarlijks op basis van input van de trekker importeurs de trekker statistieken. Bij dit bericht zit een vergelijkbare en uitgebreidere publicatie, op basis van RDW-cijfers. Wat hierin opvalt, is dat onze trekker markt groter is dan op basis van de jaarlijkse rapportages van Importeurs. 39% van het totaal aantal trekkers wordt geïmporteerd uit de ons omliggende landen (2023). Ook is een grafiek met de aantallen per vermogensklasse te zien. Hieruit blijkt dat trekkers met een vermogen tussen de 125 en 135 kW het meest verkocht worden.

Vragen naar aanleiding van deze publicatie? Of interesse in de RDW Data-tool? Neem dan contact op met het secretariaat (secretariaat@fedecom.nl).