Uitnodiging Fedecom Jaarcongres 6 februari 2024

Jaarcongres ‘TEMPO?!’

Ondernemen is vooruitzien, dat hebben we vaker gehoord. Maar dan wordt er ook gezegd ‘ondernemers leven bij de waan van de dag’. Het is daarom lastig om goed in te schatten of je het goed genoeg doet, of je helemaal up to date bent met de nieuwste ontwikkelingen, te ver vooroploopt op de rest of dat er juist een tandje bij moet. En dan ontbreekt het ook nog aan tijd om hier lang bij stil te staan.

Daarom organiseert Fedecom op dinsdagmiddag 6 februari a.s. haar jaarlijks congres met als thema ‘TEMPO?!’.

Op deze middag wordt u door boeiende sprekers en collega-ondernemers geïnspireerd en geïnformeerd over ontwikkelingen en uitdagingen die op u afkomen. En vooral hoe je daarmee succesvol omgaat, in het juiste tempo. Tijdens het congres is er natuurlijk alle gelegenheid om bij te praten met collega-ondernemers en nemen wij u mee in de plannen van de verschillende afdelingen. Daarnaast is er een infomarkt waar specialisten klaar staan om uw vragen te beantwoorden. Dagvoorzitter is Johan Overdevest, televisiemaker en producent van onder andere De Bollenjongens. Deze keer wordt het congres georganiseerd op een voor de afdeling Industrie, GWW en Intern Transport toepasselijke locatie namelijk het Soma College te Harderwijk.

Na deze middag bent u weer helemaal startklaar voor de toekomst in het tempo dat past bij u. U bent 6 februari van harte welkom op het Fedecom congres in Harderwijk!

MELD U AAN middels de aanmeldbutton in uw uitnodiging. Heeft u de uitnodiging gemist, neem gerust contact op met het secretariaat van Fedecom via telefoonnummer 030-604 91 11 of per e-mail: secretariaat@fedecom.nl.

Programma

 • 12.30-13.30Inloop met lunch – Gelegenheid tot netwerken
 • 13.30-13.45Opening en Ontvangst door Johan Overdevest met voorzitter Menko Boersma
 • 13.50-14.25Rondetafelgesprek met afdelingsvoorzitters Hans Quint, Joris van Dijk, Gerko Roekevisch, Ivo de Schepper over initiatieven en plannen voor leden en de markt. Het voorzitterschap van de afdeling Groentechniek wordt hierbij overgedragen aan Anton de Jong.
 • 14.30-15.00Key note speaker Mathijs Bouman
  Mathijs Bouman, econoom en journalist Financieel dagblad/Nieuwsuur, neemt u mee in de macro economische ontwikkelingen en de effecten op de verschillende Fedecom branches. Wat is het tempo?
 • 15.20-16.10 / Break-out sessies*
  • 15.20-15.40 / Break-out sessie 1. In 3 parallelle sessies kunt u zich laten bijpraten over onderstaande onderwerpen.*
  • 15.50-16.10 / Break-out sessie 2. In 3 parallelle sessies kunt u zich laten bijpraten over onderstaande onderwerpen.*
 • 16.15-16.35Kennissessie door Jarno Duursma, technologie-expert, publicist, trendwatcher en spreker op het gebied van digitale technologie. Jarno vertelt u alle in en outs over de toekomst m.b.t. AI en ChatGPT.
 • 16.40-17.10Verrassende afsluiting – Op het puntje van je stoel?! 
  Bereid je voor om versteld te staan, verwonderd te worden en meegevoerd te worden in een wereld waar niets is wat het lijkt.
 • 17.10Diner met gelegenheid tot netwerken

*Sessie 1: Kansen en beperkingen van Europees beleid voor mechanisatie. Jelte Wiersma (secretaris-generaal CEMA)
Wat doen Europese organisaties, waar Fedecom deel van uit maakt, in techniek, machines en innovatie voor de mechanisatie-bedrijven? De Europese regelgeving heeft grote invloed op economie en samenleving in de nationale lidstaten. Dat heeft invloed op de actuele ontwikkelingen en verwachtingen. Jelte Wiersma (secretaris-generaal CEMA)

*Sessie 2: Get your Grip; leidinggeven aan verschillende generaties Roëlle van Esch
We zitten in een wereld waarin jonge vakmensen steeds moeilijker zijn te vinden èn waarin ervaren technici mobiele machines gewild zijn op de arbeidsmarkt, juist vanwege hun vakmanschap. Meer dan ooit is het daarom zaak te weten hoe u de mensen die u al heeft, behoudt voor uw bedrijf. U heeft te maken met verschillende generaties op de werkvloer, jong en oud. Wat betekent dit op de werkvloer en wat moet u als werkgever weten om alle verschillende generaties werknemers goed samen te laten werken? Dat is waar Generatiemanagement om draait. Hoe blijft u positief in contact met uw vakmensen opdat ze in uw bedrijf blijven? Wat kunt u nog doen om de aantrekkelijkheid van uw bedrijf te verhogen.

*Sessie 3: Jouw acquisitieplan op 1 A4tje: zo haal je nieuwe klanten binnen in één ochtend per week Karen van Riel
Maar liefst 63% van alle professionele verkopers hebben een hekel aan acquisitie. Dat percentage ligt voor ondernemers in de techniek nog veel hoger. Maar als het werk niet vanzelf binnenkomt, heb je geen keus. Je moet nieuwe klanten laten weten wat je te bieden hebt. Hoe doe je dat eenvoudig en effectief? In deze sessie maak jouw persoonlijke acquisitieplan op 1 A4. Met dat plan op zak haal je voortaan nieuwe klanten binnen in één ochtend per week.

Infomarkt

Op de infomarkt staan specialisten klaar om vragen te beantwoorden over allerlei onderwerpen:

 • VA Keur
 • TIM opleidingen
 • Fedecom Fairs ATH/GTH 2024, praktische informatie over de aankomende beurs.
 • Ledenservice Metaalunie voor juridische vragen over arbeidsrecht, CAO en ondernemingsrecht
 • Metaalunie specialisten op het gebied van ondernemen en bedrijfsontwikkeling
 • Metaalunie Academie, welke opleidingen workshops biedt de academie
 • MEVAS Verzekeringen, verzekeringen afgestemd op uw bedrijf
 • Teqnow branche afdeling voor robotisering, big data, digitalisering en Internet of Things, hoe kunnen zij u helpen?
 • OOM Opleiding en ontwikkelingsfonds